"Romnesa" restoranas šalia Druskininkų

Atnaujinta: 2017 lapkričio mėn. 22 d.
Patikima nuoma

Jei važiuojate į Druskininkus...
...užsukite į restoraną „Romnesa“ pavalgyti, pailsėti arba pernakvoti. Kodėl? Geresnės kokybės paslaugų už mūsų kainas aplinkui vargu, ar rasite.

Čia galima valgyti puikų maistą restorane, kuris įrengtas taip, kad nenuobodžiaus nei suaugusieji, nei vaikai. Poilsis naujoje sodyboje tekainuoja nuo 10 eurų už naktį, o aplink jus – gražiausia Dzūkijos gamta ir ramybė. Taip pat siūlome ir kaimo sodybos malonumus: pirtį, kulinarinio paveldo vaišes ir unikalų desertą – čia pat kepamą šakotį.

Kur geriausia pietauti Druskininkuose turistų grupėms (iki 80 žmonių)? Ką daryti, jei per pusvalandį reikia pamaitinti didelį būrį išalkusių Lietuvos ar kitų šalių piliečių? Kaip neišgąsdinti užsienio šalių turistų lietuviškais nacionaliniais patiekalais?

Restorane „Romnesa“ pietaujantys turistai sako, kad apsilankymas mūsų išskirtiniame retorane po viešnagės Druskininkuose ir Grūto parke yra ne tik pietūs, bet ir tikras ekskursijos tęsinys. Restorane gausu muziejinių eksponatų, pavyzdžiui, vokiška pusiau išmani šakočio kepimo forma.
Iš anksto užsisakiusiesiems lietuvių, rusų, anglų ir lenkų kalbomis įdomiai ir smagiai pasakojame šakočių atsiradimo istoriją ir demonstruojame jų kepimą, pristatome mūsų nacionalinių patiekalų gaminimo ir valgymo subtilybes.

Esame Europinio kulinarinio paveldo tinklo Aukštaitijos regiono nariai, tad maisto gamybai naudojame daugiausia lietuviškus produktus, tačiau puikiai suprantame, kad kai kurių itin specifinių valgių užsienio turistams geriau nesiūlyti, nebent patys pageidautų. Visgi mūsų patiekta kriaušių gira, grybų sriuba, sprandinės kepsnys ar vėgėlė iš lėkščių dingsta labai greitai ☺

Prireikus ruošiame smagius ir skanius pietus vaikams.

Seno malūno patalpose įrengto restorano interjeras mena akmens amžių, sėdima ant rankų darbo masyvių ąžuolinių kėdžių. Už lango ir po terasa čiurlena Ratnyčios upelis, ošia pušys. Pastebėjome, kad net ir laiko spaudžiami svečiai neskuba iš mūsų išvažiuoti.

Vaikams skirta didžiulė žaidimų aikštelė su įvairiausiomis lipynėmis, sūpuoklėmis, čiuožyklomis ir batutu.

Drąsiai teigiame, kad „Romnesoje“ yra geriausias kainos ir kokybės santykis Druskininkų regione. Čia viskas apgalvota: nuo patogaus automobilių ar autobusų parkavimo, nuo mandagaus ir greito aptarnavimo keliomis kalbomis iki malonios aplinkos tiek restorane, tiek aplink jį.

Konferencijos resorane "Romnesa"

Mokymų specialistai pripažįsta, kad įmonių seminarus, konferencijas verta organizuoti toliau nuo įprastos aplinkos. Atitrūkus nuo kasdienybės lengviau susitelkti į naujoves, geriau įsiminti informaciją ir kurti naujas idėjas.

“Romnesoje” įrengta 30 vietų konferencijų salė su reikalinga technine įranga. Tiekiame aukštos kokybės kavos pertraukas, dalykinius pietus ir vakarienes, nakvynę už racionalią kainą.

Papildoma pramoga dalyviams: įmonių darbuotojai gali specialiame židinyje išsikepti šakočio patys – tai puikus būdas smagiai bendrauti ir bendradarbiauti.

Pageidaujantiesiems siūlome nakvynę ir pirtį, šiltuoju sezonu – kolegiškus vakarojimus vasaros terasoje. Didžiulis “Romnesos” privalumas – daugybė erdvės ir graži aplinka.

Edukacinė programa – "Parodomasis šakočio kepimas"

UAB “Romnesa”, Europinio kulinarinio paveldo tinklo Aukštaitijos regiono narė, siūlo edukacines programas “Parodomasis šakočio kepimas”, “Pieno kelias” ir pramogines degustacijas.

Iš ko ir kaip kepamas šakotis? Kuo skiriasi šakotis nuo baumkūcheno? Kokį šakotį mūsų protėviai kepė akmens amžiuje? Koks buvo mėgstamiausias legendinės kunigaikštienės Barboros Radvilaitės desertas?

Atsakymus į šiuos ir daugiau klausimų galima sužinoti smagiai leidžiant laiką restorane - kepykloje „Romnesa“. Tai - vieninetelė vieta Lietuvoje, kur galima paragauti savo pačių kepto šakočio, naudojant tikrus lietuviškus produktus degant gyvai liepsnai. Nors rezultatas visada puikus, nes svečiams padeda draugiški „Romnesa“ kepėjai, pramoginiam šakočių degustavimui patiekiama dar bent dviejų rūšių bendrovės keptų tradicinių skanėstų.

Šią pramogą išbandę užsieniečiai tikina, kad tai smagiau ir skaniau nei fondiu, o lietuviai mielai kepa ar stebi šakočių kepimą įmonių konferencijų, šeimos švenčių metu. Saldi programa skirta ir vaikams: mažieji su didžiausiu džiaugsmu ir dalyvauja, ir ragauja.

“Pieno kelias” – tai galimybė sužinoti, kaip mūsų senoliai iš pieno pasigamindavo grietinę, sviestą ir sūrį. Yra galimybė svečiams patiems tradiciniu būdu pasigaminti šviežio kelių rūšių sviesto, sūrio ir jų paragauti, apžiūrėti ir savo rankomis išmėginti mūsų protėvių naudotą medinę “buitinę techniką”.

Kulinarinio paveldo patiekalai, kuriais pagrįstai didžiuojamės: šaltai rūkyti lašiniai, skilandis. vėdarai, balandėliai, kugelis, cepelinai (dičkukuliai). Šaltsriubės - pati populiariausia – šaltibarščiai. Džiovintų kriaušių gira.

Iš anksto susitarus dėl degustacijų, siūlome jų paragauti muziejiniais eksponatais dekoruotame restorane.

Kontaktai, informacija

Daugiau informacijos apie – Sodyba "Ignė" – nuostabiam Jūsų poilsiui gamtoje už patrauklią kainą »